מורה ותלמידים, רואים בועות צבעוניות במרחב, שהקולות שלהם מייצרים - סינסתזיה

סינסתזייה וסאונד ככלי לאבחון וריפוי

לאור נהלל (עמיקיה) –  הרצאה במסגרת : המטרה אמת- המכון הבינתחומי למדע ותודעה.

סינסתזיה מהי ?
סינסתזיה זה מושג שלא הרבה מכירים, וכדאי להכיר כי הוא מדגים את האפשרות של תפיסת מציאות ייחודית ושונה שיש בה יתרונות רבים שלא נחקרו עדיין, חלק נחקר ב 40 השנה האחרונות , בתהליך פיתוח שיטת קוד-יה לאבחון וריפוי .

סִינֶסְתֶזְיָה :  סינ =   יחד, אסתזיס = חושים; בעברית:   ערבוב חושים  זו תופעה שבה גירוי חושי אחד מעורר חוויה  בחוש אחר ונוצר מיזוג  בין מספר חושים. לדוגמה: שמיעת צלילים עשויה לגרום לאדם שיש לו סינסתזיה לחוש טעם או ריח.

אז כיצד יכולה סינסתזיה לשפר את חיינו  והאם יש דרכים לפתח ולהעמיק את הקשרים הנוירוניים האלו לטובת חוויות עשירות יותר?

סינסתזיה היא לא רק חוויה סנסורית, אלא היא גם חלון לתפיסת עולם שונה . חוויה של ממדים ועומקים, ממש ראייה של הפנימיות של האדם ובנוסף, התופעה מצביעה על כך שהחושים שלנו לא קבועים ומוגבלים כפי שאנו נוטים לחשוב.

בעיקרון מדובר בחיווטים שונים מהנורמה בין החושים במוח ויש חיבורים שונים ומגוונים בין החושים,  אני חווה חיבור בין הראייה והשמיעה, זה אומר ששני החושים האלה מחווטים אצלי יחד, אני חווה אותם כחוש אחד  : אני צריכה לראות כדי לשמוע.

מתלווה לזה אפקט נוסף : אני רואה את הקולות כשאנשים מדברים, את התדר הצבעוני של גלי הקול. מבחינתי צבע הוא צליל נראה וצליל הוא צבע נשמע,
גלי קול מתגלמים בצבע.

כשאדם מדבר הוא “יורק” תוך כדי דיבור מעין כדורים, ספירות של צבעים זרחניים שמתפוגגים בהדרגה באוויר .

 שנות מחקר רבות בתחום,  הובילו אותי להבנת הקשר בין סאונד לאנרגיה, להבנה שמילים הן למעשה המוזיקה של הגוף  שהוא כלי מוזיקלי בפני עצמו , בעל תיבות תהודה ומיתרים, וכל מילה שנאמרת היא ניגון שמחולל אנרגיה, רטט ותדרי המילה שאנו “מנגנים” מייצרים אנרגיה המשפיעה על כל תחום בחיינו,
ממש :  “אברא כדברא” (בריאה בדיבור).

הדיבור משפיע על המציאות שלנו, אני לא מתכוונת לפאן הרוחני/תודעתי :  “תחשוב טוב יהיה טוב” , אלא אנרגטית מה באמת קושר בין תנודת קול לתוצאה פיזית ממש, עד להשפעה על חומר, על הגוף שלנו, הבריאות והמציאות עצמה.

יש מתודה שנקראית “כימטיקה” שמדברת על השפעת סאונד על חומר,אולי נתקלתם בניסויים שמראים לוח מתכת שפיזרו עליו מלח או אורז  וחיברו אותו לצלילים בהרצים שונים והמלח או האורז הסתדרו בצורות שונות ומופלאות בהתאם לתדר, או הניסוי של מאסארו אמוטו על מים , כשהמסקנה היתה שמים זוכרים ומגיבים לסאונד ולמילים.

נעשה גם ניסוי ברוסיה שמדבר על כך שניתן להשפיע על ה DNA  שלנו באמצעו תדרים , צלילים והברות.

גלי הקול רוטטים, הדיבור מייצר רטט, תנודות אנרגיה המשפיעה  על המים והמלח בגוף, ומכאן על כל תא בגוף ועל הנוזלים הממלאים את הכל. הגוף שלנו בנוי מכמעט 90% מים ומלח …

בזכות/בגלל הסיינסתזיה שלי – אני רואה בכל מילה שנאמרת את הצליל מתגבש כספירה צבעונית בתנועה, שקופה, המתפוגגת באוויר כמו עשן סיגריות.
הצבעים זרחניים ועדינים על ספקטרום המקביל לצבעי הצ’קרות.

הצ’קרות אף הן מחוברות לתדרים של צבעים וצלילים בהרצים שונים, המונח – צ’קרה (גלגל בסנסקריט – הודית) מתייחס למרכזי אנרגיה בנקודות ספציפיות בגוף בהן יש ריכוזי אנרגיה/ חום (אנרגיה וחום היינו הך) המתהווים מפעילות של בלוטות עצביות או הורמונליות שיש לאורך הגוף, כגון : בלוטת המגן (תירואיד) בלוטת יותרת הכליה , המוח , ועוד , בגלל תנועת כלי דם, הורמונים  ועצבים. 

לכל צ’קרה יש צבע ספציפי על פי התדר המקושר אליה, על הרצף אינפרא אדום – אולטרא סגול = טווח הקליטה של בני אנוש (ספקטרום צבעי הקשת) .

כשמבטאים לדוגמא את האות ד’ היא תמיד אדומה, אצל כולנו, ההבדל בין אדם אחד לשני יהיה בגוון בלבד.  אצל אחד האות ד’ תהיה כמעט בורדו ואצל השני  היא יכולה להיות אדום בהיר , ההבדל ה”דק” הזה, מצביע על רמת האנרגיה בצ’קרת השורש , האדומה, שהיא התדר הצפוף והנמוך ביותר בגוף שלנו , ככל שהגוון כהה יותר הוא יצביע על אנרגיה צפופה יותר בצ’קרה.

גוון הוא מדיד, ממש במדויק, ויש לזה יתרון עצום, כי האפשרות להצביע על גוון ספציפי, המראה את רמת האנרגיה המדויקת בכל צ’קרה בכל רגע נתון, מאפשר באופן ישיר להבין את דרך פעילות הצ’קרה והשפעתה על מישורים שונים באישיות שלנו ובאופן עקיף גם למדוד את רמת פעילות הבלוטה אליה מקושרת הצ’קרה ולהבין את המצב הפזיולוגי המושפע ממנה.

 שיטת #קודיה , מאפשרת מדידת ספקטרום התדרים והצבעים ומתקבל מידע על מצב הגוף ושכבות נוספות של מבנה האישיות שלנו בכל רגע נתון, שיטת קוד-יה היא כלי מדויק לאבחון וריפוי, כיוון שידוע איזו אות מפעילה איזה סוג רטט ובאיזה “ווליום”,  על איזו צ’קרה הוא משפיע, כל צ’קרה מדווחת על רמת הפעילות של בלוטה ספציפית ועל פי מדדים אלו והבנת הגורם, ניתן גם ליצור שינוי בתנועת האנרגיה, שנותן מענה מדויק לצרכי המטופלים.

כיוון שמדובר בנתונים מדידים מדויקים, ניתן היה להפוך את השיטה לאלגוריתם וליצור תוכנה המראה את המידע בתמונות ודוחות והמקודדים עובדים עם תוכנת קוד-יה בתהליכי האבחון והריפוי.

סינסתזיה ובכלל התייחסות שונה ורחבה לסאונד, צבע, צליל, מאפשרת לנו חלון לעולם בו הגבולות בין המדע לרוח נמצאים בזרימה וניתן  לחוות את המציאות בדרכים שעדיין לא חקרנו מספיק לעומק. זהו עולם שבו כל מילה וכל צליל הם יותר מסתם תקשורת – הם חוויה חושית עשירה שמזמינה אותנו לחקור ולהתפעל מהיכולות המדהימות של המוח האנושי, עם פוטנציאל עצום למחקר וליישום בתחומים רבים.

לאור
laor05@gmail.com

שיתוף

מאמרים נוספים